Hoe realiseert u een succesvolle overname?

Zowel voor als na de de beslissing om een andere onderneming over te nemen komen er veel vragen op: hoe gaat deze onderneming bijdragen aan mijn strategische doelstellingen, hoe beoordeel ik de strategische en operationele fit, hoe weet ik dat ik de juiste prijs betaal, zijn er geen verborgen ”gebreken”, hoe zit het met de fiscaliteit en hoe kan ik de overname deels bij derden financieren? En hoe ga ik snel de integratie tot een succes maken en wat kan ik daar in het overnameproces zelf al voorbereiden?

Extra hulp bij het beantwoorden van deze vragen kunt u goed gebruiken om tot een weloverwogen beslissing te komen om de overname al dan niet door te zetten en om uiteindelijk de handtekening te zetten onder een koopovereenkomst. Dit kan als sparringpartner om een bevestiging op de strategische fit te krijgen en als een paar extra handen die helpen om een goed financieel inzicht te geven van hetgeen u wilt kopen alsmede bij de integratie na de transactie.

Met onze dienst “Aankoopbegeleiding” kunnen wij u ondersteunen in het aankooptraject richting een succesvolle transactie.

Wat kunnen wij voor u betekenen: 

  • Het adviseren over en/of het laten bevestigen van de strategische en operationele fit;
  • Een analyse op de beoogde synergiën en de geplande realisatie daarvan;
  • Een beoordeling van de waarde bepalende factoren;
  • Een inventarisatie van de synergiemogelijkheden (operationeel en commercieel) alsmede de mogelijkheden en risico’s rondom de integratie;
  • Advisering integratieplan; 
  • Een kort en bondig rapport met hierin de belangrijkste financiële risico’s en kansen. In het verlengde daarvan een waardeanalyse. 

Wij helpen u en uw financiële team graag met het aankooptraject richting een succesvolle transactie.

 

Voor meer informatie download onze brochure

Aankoopbegeleiding